Хор

Деца, кроз игру, смех, ведрину, радост, љубав и певање расту до првих корака, речи, симпатија, слова, читања и РЕПУБЛИЧКИХ ПОБЕДНИКА.

Седам година за редом Хорови ОШ``Десанка Максимовић``доносе радост, лепоту и квалитет музицирања на свим манифестацијама у којима учествују и са којих се враћају као победници.

Такмичарски наступи на општинским, зонским, покрајинским и републичким такмичењима су овим хоровима донела највиша места и статус узастопног, шестогодишњег републичког, златног победника. Као потврду квалитета рада малих и великих певача тако и њиховог диригента Татјане Милидраговић, ова два хора су и ове године донела са републичког такмичења хорова два ЗЛАТНА одличја. И мали хор, деца од првог до четвртог разреда, и велики хор, деца од петог до осмог разреда, су ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ. Ове године два републичка победника.

То није само траг у аналима хорског стваралаштва и пука статистика школских извештаја, већ и нови калитет који наша средина добија и има, а који жели да и даље расте и одраста кроз песму и љубав, који тежи да се саживи са својим градом и буде саставни део његовог културног миљеа.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину је 2005. године, поштујући такмичарске успехе, доделио признање за постигнуте резултате хоровима и диригенту.

Хорови узимају активно учешће и на осталим културним манифестацијама које се одвијају у оквирима школских активности као и у културним и јавним догађајима града.

Хорови се радо одазивају позивима за наступе који им се упућују.

Наступи су забележени у оквиру годишњих скупштина Црвеног крста, изложби у организацији градске библиотеке, јубилеја Недељних новина, ``Златне јесени`` у Дому за старе и свим осталим ваншколским манифестацијама ораганизованим у оквиру институција града.

Хорови сваке године организују свој концерт у простору школе, а ове године су, октобра месеца, уприличили и промоцију компакт диска под називом ```Како расте хор``.

Светосавска свечаност у школи је имала посебно свечан карактер јер су хорови, духовним репертоаром, пратили свештенишку службу.

Диригент хора, Татјана Милидраговић, је и иницијатор концерта свих хорова града који је одржан 20.6.2006. године у част 150 година од рођења Стевана Стојановића Мокрањца. Концерт су, финансијски помогли Културни центар и Скупштина општине града.

Хорске дипломе

Додела Октобарске награде 2006

Multimedia WorkshopMoj web sajt