Отворена врата

Искораци

Ширећи активности Школе према локалној и широј заједници у циљу упознавања јавног мњења са активностима у школи и мењања односа према школи, остварили смо више разноврсних активности.

Хуманитарни, друштвено-корисни, културни и едукативни карактери манифестација којима смо искорачили преко прага Школе показују околини наше могућности, жеље и потребе и дају школи `Десанка Максимовић` особен печат у локалној заједници.

"Живети слободно"

У оквиру Међународног пројекта "Живети слободно" у који су укључене: Француска, Хрватска, Бих и Србија одржан је заједнички концерт хорова из тих земаља, а домаћин је била школа "Десанка Максимовић".

Програм здравствене превенције

У оквиру посебних програма васпитно-образовног рада, налази се и Програм здравствене превенције. У њему су поред бројних садржаја планиране активности превенције болести зависности.

Пројекат „Крени и покрени се“ реализован је у сарадњи са Еколошким позориштем за децу, а покровитељ је Министарство за омладину и спорт. Аутор пројекта је била Наташа Круљ.

У октобру су одржана предавања за ученике VII и VIII разреда и предавања за њихове родитеље. Предавачи су били Др. Срђан Крстоношић са тимом из Саветовалишта за младе и Др. Љубица Ковачевић, дефектолог. Потом су 2. и 3. децембра, реализоване драмске радионице. Редитељ радионице је био Александар Јелић. Радионичари су продукте рада рађене посебном техником – залеђене фигуре, презентовали осталим ученицима VII и VIII разреда. Презентација је наишла на леп пријем ученика који су у живој комуникацији са водитељком одгледали и доживели овај специфичан перформанс својих другара. Координатор ових активности на нивоу школе била је психолог, Славица Дукић.

Школа сваке године „отвара врата“ многим установама, удружењима као и културно-уметничким друштвима. Врата отвара сваког пролећа будућим првацима и њиховим родитељима. Том приликом обиђу учионице, кабинете, фискултурну салу, библиотеку, простор за продужени боравак и остале просторије школе, да се упознају са школским активностима, разним секцијама, додатном наставом, и наравно са будућим учитељицама и наставницима.

Библиотека

Сваког октобра школа пропагира идеју дружења са књигом...

Геронтолошки центар у Бачкој Паланци

Поводом дана старих и манифестације „Сунчана јесен живота“ ученици наше школе развесељавају својим песмама и играма, наше најстарије суграђане.

Предшколска установа „Младост“

Годинама деца из вртића, заједно са својим васпитачима гостују у нашој школи. Том приликом њихови старији другари, наши ученици, приказују део онога што су научили код својих учитељица.

Црвени крст – Бачка Паланка

Дуги низ година наша школа и Црвени крст имају богату и већ традиционалну сарадњу. Разноликост у акцијама и такмичењима повезује ово удружење и наше ученике кроз многе генерације.

Савез жена „Мајчино крило“ Бачка Паланка

Многе хуманитарне акције орханизоване су у нашој школи уз помоћ и несебично залагање жена из „Мајчиног крила“.

Дом здравља „ др Младен Стојановић“ Бачка Паланка

Школа и лекари јесу и морају бити добри сарадници. И једни и други брину о здрављу деце те је стога ова сарадња честа и огледа се у непрекидној бризи, систематским прегледима, саветима и предавањима лекара као и вакцинација деце.

ШОМО „Стеван Христић“ Бачка Палнка

Ова школа је једном годишње гост ученицима наше школе. Својим концертима они представњају нашим ученицима различите музичке инструменте и на тај начин их подстичу да и сами упознају чаробан свет музике.

Општинско друштво за помоћ МНРО

Ово друштво је написало пројекат којим је конкурисало код Министарства за рад и социјалну политику. Пројекат је одобрен. Цињна група су деца ометена у развоју и ученици из редовне, типичне школе – наши ученици трећег разреда.

„СОС Дечје село“ Сремска Каменица

Хуманитарна организација прикупљања дечје одеће, обуће и осталих ствари потребних деци у „ Дечјем селу“ резултирала је пријатељством и договором о даљој сарадњи наших ученика идеце из „Дечјег села“ . Ускоро се очекује и узвратна посета, па ћемо видети и њихове васпитаче у нашем граду где ћемо их угостити на традиционални бачки начин.

„Vive libre“ – „ Живети слободно“

3. маја смо угостили хорове из Француске ( из области Лоаре, Оверња, Медитерана), хор „Васа Тарлајић“ из Мола и „Коста Абрашевић“ из Бачке Паланке. Својим заједничким наступом ова три хора су показала да уметност брише све разлике и границе, а повезује људе.

Геронтолошки центар и добротворни концерт

У оквиру обележавања „Месеца старих“ ученици III и IV разреда ОШ „ Десанка Максимовић“ који похађају наставу Православног катихизиса посетили су Геронтолошки центар.Том приликом извели су пригодан програм и показали сва знања и умећа која су измамила осмех старих који су се заједно са ђацима дружили кроз причу и песму.Свој дар, икону Христа Спаситеља, ученици су уручили старима уз жеље за добро здравље и наду за нова дружења.

Добротворни концерт за изградњу храма у Бачкој Паланци

11.октобра 2009. год. у вечерњим сатима у ОШ „Десанка Максимовић“ на Синају, одржан је приложнички концерт за изградњу храма Покрова Пресвете Богородице у организацији црквене општине Бачка Паланка.Поред бачкопаланачког хора „Св.Јован Крститељ“ наступили су и ученици Православног катихизиса упознајући присутне о Завештањима Стефана Немање, мушка певачка група при храму Св.Тројице из Земуна, дует Љиљане и Игора Жижића уз инструменталну пратњу на фрули у извођењу Предрага Недељковића.Благословом парохијског свештеника родила се идеја да овакви концерти постану традиција.

Храм Светог Јована Претече и Крститеља, Бачка Паланка

Наша школа већ традиционално сарађује са светојовањским храмом у обележавању верских празника манифестацијама " Васкршње радости", Божић - традиционалним квизом знања божићних обичаја и прославом дана Светог Саве; приложничким концертима и другим врстама хуманитарних акција под покровитељством црквене општине.

Отворена врата

Као и претходних година наша школа је отворила врата родитељима и будућим првацима 20. марта.То је била прилика да се родитељи упознају са радом разних секција, слободних активности и додатном наставом.Заједно са својим децом су уживали у разним представама, радионицама и радо учествовали у њима. Дружење је било фантастично, посећеност велика, а традиција се наставља и следеће године.

Multimedia WorkshopMoj web sajt