Десанкини вртови

"Десанкини вртови" је манифестација којом ученици и сви запослени у ОШ "Десанка Максимовић" обележавају Дан школе. Наиме , наша школа сваке године 16. маја, на дан рођења велике песникиње чије име школа носи, низом спортских и културно – уметничких програма славила је тај дан.

Идеја о вишедневном обележавању тог значајног догађаја јавила се још пре неколико година када се прослављала педесетогодишњица рада школе, што је тада и реализовано. Школске 2008/09. у пет дана кроз различите програме, гостовања, литерарни и ликовни конкурс на занимљив, забаван и едукативан начин прославили смо Дан школе па је одлучено да ова манифестација постане традиционална.

Десанкини вртови  ОШ '' Десанка Максимовић''

Поводом дана школе ОШ '' Десанка Максимовић'' већ традиционално обележава свој дан низом манифестација које ове године почињу у понедељак 10.маја а завршавају се у петак 14. маја. Завршницу ове петодневне манифестације обележиће, као и сваке године, централни догађај – Школовизија о којој можете сазнати више и на сајту www.skolovizija.webs.com.

Програм активности поводом манифестације '' Десанкини вртови'':

10.05. ПОНЕДЕЉАК 18 и 30 h- Отварање '' Десанкиних вртова'' обележиће приредба ученика четвртог и шестог разреда који ће певати песме на енглеском језику и драмски приказати познате приче: Цврчак и мрав, Три лептира и Црвенкапа. Ученици Теодора Ђедовац и Милан Мудринић, који су уједно и водитељи програма који припремају шестаци, представиће необичну представу на енглеском језику, где ђаци глуме славне личности.

11.05.УТОРАК- У 18 и 30 у уторак ученици секције енглеског језика представиће свој годишњи програм. Тридесет деце певаће песме на енглеском језику и извести луткарско позориште на приче: Књига о џунгли, Мач у камену, Пепељуга и Петар Пан. Крај њихове приредбе обележиће ученици који похађају часове француског језика са две тачке којима су наступили на фестивалу '' Отворена сцена'' 24. Априла 2010.

19 часова- музичка секција одржаће концерт: Хор старија група: ''Химна Десанки''- Светозар Ковачевић '' Сумрак'' – Л.В.Бетовен '' Ивушка'' – руска V разред – додатна настава флаута: '' Кукавица'' канон И. Г.Ферари '' Менует''- Х.Персел VI разред – додатна настава флаута: ''Коњски реп'' – К.Бабић '' Пољска народна'' Оркестар: '' Мала ноћна музика'' први став В.А.Моцарт '' Гле, игре ли красне'' из опере '' Чаробна фрула'' В.А.Моцарт ''Српкиња'' И. Бајић ''Корал'' Бах

12.05. СРЕДА 19 и 30- У среду са почетком у 19 и 30, у сали наше школе одржаће се концерт ансамбла центра за децу и омладинско стваралаштво из Кировограда – Украјина. 63 детета, који ће бити наши гости, представиће игром и песмом обичаје своје земље и фолклора. На крају концерта биће додела награда за конкурс '' Десанкини вртови'' на ликовне и литерарне радове.

13.05. ЧЕТВРТАК 12 и 30 – У нашој школи гостује мало позориште са представом '' Звезда луталица'' предвиђена за ученике од 1. до 4. разреда. Истог дана, са почетком у 18 часова одржаће се спортско вече у школском дворишту и сали.

14.05. ПЕТАК 10-13 ЧАСОВА – Последњи дан наше манифестације биће испуњен осликавањем маски ученика основних школа бачкопаланачке општине који ће бити наши гости. Почетак ликовне колоније је у 10 часова.

Школовизија почиње истог дана у 20 часова.

Multimedia WorkshopMoj web sajt