Ђачки парламент

У последња два разреда основне школе се организује ученички парламент ради:
1. давања мишљења и предлога стручним органима, школском одбору, савету родитеља и директору о правилима понашања у школи, годишњем програму рада, школском развојном плану, слободним и ваннаставним активностима, учешћу на спортским и другим такмичењима и организацији свих манифестација ученика у школи и ван ње;
2. разматрања односа и сарадње ученика и наставника, васпитача или стручног сарадника;
3. обавештавања ученика о питањима од посебног значаја за њихово школовање.

Парламент чине по два представника седмих и осмих разреда. Бира се сваке школске године и има председника. Програм рада парламента саставни је део годишњег програма рада школе. Ученички парламенти школа могу да се удруже у заједницу ученичких парламената.

Конституисан је ученички парламент за ову школску годину и усвојен је план и програм рада.

 

                                                             Журка 2015.

Било је довољно само да пожелимо и све је могло да се оствари.

Ученици седмог и осмог разреда наше школе били су јасни и једногласни, поново је на реду наша журка.

У ђачком парламенту брзо смо се организовали и прикупили довољна средства. Нешто новца за сокове и слаткише и журка је могла да почне. Брзо смо се дали на посао. Другови из нижих разреда пријатно су нас изненадили и окитили  хол наше  школе.

Претпразнично расположење увелико је трајало. Само још неколико искрица доброг зачина другарства и музика као шлаг. Озвучење и балони... Са првим тактовима музике сви су почели да цупкају и онда ...

Тог петка, 18.децембра у  19 часова и 30 минута све се још више „подгрејало“. Наставници су били ту да нам вече улепшају кроз игру и песму, али и понеко вртење главом било је неизбежно.

Нико није могао да се не покрене. Нас осамдесетак играло је и певало као један. Балона је било на све стране. Добар дух младалачке среће, лепе речи и покоји тајни поглед у мраку, из прикрајка говорио је више од речи.

Не желећи да станемо, плесали смо до првих поноћних часова. А негде око 23 чаролија није нестала.

Када смо се растајали уз песму и покоју сузицу, решили смо да све  поновимо и то што пре.

 

Журка у школи

У петак,24.маја 2013. у нашој Основној школи "Десанка Максимовић" десила се права журка.За оне "необавештене" рећи ћемо само да је то била добра забава поводом завршне свечаности за ученике осмог и седмог разреда.Уорганизацији ученичког парламента, ученици су врло брзо прикупили значајна средства,одвојивши од свог "џепарца" 15о динара.Са тим новцем купили смо брдо слаткиша,сланиша и сокова.Нисмо ни могли све појести,јер се овде уз добро озвучење играло и певало до поноћи.Хол школе је био мали да прими више од шездесет ученика спремних да се опусте и да бар на тренутак забораве на књиге,обавезе,пријемне испите за упис... Било је фантастично.Чак су и наставници, разредне старешине седмог и осмог разреда заиграли.Шаренило балона,звук познатих мелодија чуо се и ван зидова школе.Ускоро ће и ученици осмих разреда заувек напустити"Десанку".....А било је школских дана за памћење... Нека и ова журка остане упамћена. А следећа? Биће још боља,шаренија,за неке друге генерације. Поздрав за све другове и ученике Бачке Паланке!

Multimedia WorkshopMoj web sajt