Дечја недеља 2017.

12. 10. 2017.

Ђаци ОШ "Десанка Максимовић" су од 2. до 8. 10. 2017. обележили Дечју недељу под слоганом "Градимо мостове међу генерацијама".

Дечју недељу смо започели као мали уметници сликајући заједнички пано отисцима прстића наших малих ученика. Другог дан смо промовисали здрав начин живота кроз спорт и здраву исхрану. Много радости донеле су нам и спортске активности и такмичења у брзини, снази и спретности, а након тога се освежавали воћем. Следећи дан смо посветили пријатељству и дарежљивости. Сваки ученик је поклонио мали дар, али и добио поклончић. Четвртог дана су имали прилику да покажу свој музички таленат. Певали су дечје песме, а жири сачињен од ученика петог разреда је оцењивао певање. У такмичењу је учествовало 23 певача. Последњег дана Дечје недеље ђаци првог разреда су постали чланови Дечјег савеза. Тим поводом приређена је свечаност у спортској сали. Глумили смо и певали, асвечаност је улепшало и КУД "Коста Абрашевић" који су као гости извели више игара.

Истог дана су ученици предметне наставе заменили улоге са својим наставницима и држали предавања. Било је лепо и врло занимљиво.

Multimedia WorkshopMoj web sajt