Дечја недеља 2023.

22. 10. 2023.

У ОШ „Десанка Максимовић“ обележена је Дечја недеља од 2.10. до 8.10.2023. разним активностима у којима су деца уживала. Слоган Дечје недеље био је „Велико срце деце Србије“.

Понедељак 2. октобар ДЕЧЈА ПРАВА И ОБАВЕЗЕ

 - На часовима одељенског старешине разговарало се о правима и обавезама деце (од 1. до 8. разреда)

- Ученици разредне наставе су илустровати нека од права и обавеза која су истакли на паноима у учионици.

- Ученици 1. разреда су осликавали школско двориште кредама у боји.

 

Уторак 3. октобар ИГРАМО СЕ ИГРАЧКАМА

                                  ПОРУКЕ ПРИЈАТЕЉСТВА

ченици1. и 2. разреда играли су се играчкама које су донели од куће.

-Ученици 3. и 4. разреда правили су играчаке на часовима ликовне културе од којих је постављена изложба играчака у холу школе.

-Кутија поверења (Ученички парламент) – ученици од 5. до 8. разреда постављали су  питања: разредним старешинама, предметним наставницима, педагогу и психологу. Кутија за питања била је изложена у холу школе.

 Среда  4. октобар СПОРТСКИ ДАН

-Ученици 1. и 2.  разреда су се забавили такмичењем у шаљивим дисциплинама.

-Ученици 3. и 4. разреда су се такмичити у  игри „Између две ватре“ и фудбалу.

-Ученици од 5. до 8. разреда су се такмичити у фудбалу, одбојци...

-Ученике 1. разреда посетила су деца из вртића „Пчелица“ са васпитачима. Прваци су децом из вртића цртали, певали и играли уз музику.

Четвртак 5. октобар ЈЕСЕЊИ ШЕШИРИ

                                       ПОРУКЕ ПРИЈАТЕЉСТВА

-Ревију јесењих шешира извели су ученици од 1. до 4. разреда у 11h у школском дворишту. У сваком одељењу одабрана су три најлепша шешира, ученицима су подељене дипломе за 1., 2. и 3. место. Награђени шешири су изложени у холу школе.

- Поруке пријатељства – ученици од 5. до 8. разреда су писали поруке другарима из школе у школској библиотеци од 12h до 16h. Поруке су прослеђене ученицима.

Петак 6. октобар ПРИЈЕМ ПРВАКА У ДЕЧЈИ САВЕЗ

                                 ЂАЦИ КАО НАСТАВНИЦИ

-Пријем првака у Дечји савез обележен је пригодном приредбом у 11h у холу школе. Приредба је почела поздравним говором ученика трећег разреда. Затим су наступалиученици другог, трећег и четвртог разреда са својим музичким и ритмичкимиграма. Ученици 4. разреда доделили су првацима унапред припремљене беџеве.

-Ђаци као наставницинаставу су изводили  ученици од 5. до 8. разреда на основу унапред припремљеног сценарија у договору са предметним наставником. Настава се изводила на овај начин у свим одељењима од 5. до 8. разреда.

 

Multimedia WorkshopMoj web sajt