Светосавска приредба 2019.

31. 1. 2019.

Свечана светосавска приредба уз резање славског колача одржана је 27.1.2019. у холу наше школе са почетком у 12,00 часова.

Свечаности су присуствовали запослени, учитељи, наставници, чланови Школског одбора и Савета родитеља као и родитељи и пријатељи наше школе. Овогодишња школска кума била је Маја Пилиповић која је даривала школу  и Светосавско дете пригодним поклонима. 

Милица Вулић, ученица осмог разреда, изабрана је  за Светосавско дете. Овогодишња свечаност била је инспирисана јубилејом, 800 година аутокефалности, Српске православне цркве. 

Дубока је и никад довољно исцрпљена светосавска ризница. То само говори о великом делу човека који је обележио наш народ осветивши га, просветивши га...Сав наш труд, учење и молитва само су покушаји да се на велика дела одговори. Свака година инспирисана је једним Савиним делом. Овај пут, сећамо се Савине борбе за српску цркву. Писци Савиних житија Теодосије и Доментијан сведоче о тешкој и упорној борби монаха плаве крви чије су једино оружје биле речи из јеванђеља и лични пример. 

У нашем драмском програму представљена је Савина духовна борба која је пратила потоње догађаје, необична путовања пуна знамења и наде, кључне историјске личности као што су Стефан Првовенчани, цариградски патријарх Манојло, цар Теодор Ласкарис....

Ученици 8-2 који су одиграли поменуте важне личности су: Јована Митровић, Ивана Јелача, Анђела Темуновић, Ива Вучковић, Катарина Илић, Бојана Нешић, Миа Марковић и Ивана Будисављевић.  

Multimedia WorkshopMoj web sajt