Године иза нас

Босиљка Стојанов - наставник историје и географије

Босиљка Стојанов

Завршила је Педагошку школу у Београду. Радила је у Силбашу, Челареву и Бачкој Паланци. Са ученицима освајала награде на општинским такмичењима.

Мирјана Данилов - професор географије

Мирјана ДаниловНа Природно-математичком факултету у Новом Саду дипломирала 1971. године и стекла звање дипломирани географ. Почела је да ради 1972. у Установи за културу информисања и образовања одраслих, Раднички универзитет. 1988. године пола радног времена ради у ОШ „Десанка Максимовић“ 1990. у средњој школи Радивој Увалић“ Од 1991. пуно радно време ради у ОШ „Десанка Максимовић“ Са ученицима је освајала бројне награде на општинским и окружним такмичењима.

Дамјановић Лидија - дипломирани биолог и професор биологије

Дамјановић ЛидијаДипломирала на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду на одсеку за биологију 1984. године. 17 година je радила као дипломирани биолог-микробиолог, 5 година рада у школи ( 2004-2009 ). Постигнути су значајни резултати на такмичењима општинског и окружног нивоа. Најбољи резултати су учешће на републичком такмичењу.

Танкосић Олга - наставник физике и хемије

Танкосић ОлгаДипломирала на Педагошкој школи у Београду дана 02.06.1987.год. групу физика-хемија. Почела да ради у ОШ „Клара Фејеш“ садашња ОШ „Десанка Максимовић“ 01.09.1987.год. Са ученицима постизала значајне резултате на општинским, окружним и републичким такмичења.

Славица Дукић, школски психолог

Славица ДукићНа филозофском факултету у Новом Саду, катедри за педагогију, одсек психологија дипломирала 1990, и стекла звање дипломирани психолог.

Као психолог почела је радити у Центру за социјални рад, затим у Дому здравља у Оџацима, потом у ОШ "Браћа Новаков" у Силбашу и Средњој економској школи "Др Радивој Увалић" у Бачкој Паланци. Од 1999. године ради у ОШ "Десанка Максимовић" у Бачкој Паланци.

Последњих година предаје грађанско васпитање у 5. разреду, Едуковала се у РЕБГ психотерапији (рационално-емотивно-бихевиорална психотерапија – примарни и напредни ниво).

Вукосава Бубуљ- професор историје

 

На Филозофском факултету у Новом Саду 1986. године дипломирала и стекла звање професор историје. Од школске 1987/1988.године запослена у основној школи „ Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци на месту наставника историје. У школи води историјску секцију где су постигнути одлични резултати на свим нивоима такмичења од општинског до републичког.

Радован Микалачки – наставник музичке културе

 

На Факултету уметности у Приштини 1982. године завршио је вишу школу одсек музички, смер педагошко-уметнички и стекао звање наставник музичке уметности. Радио је у ОШ у Башаиду, Сусеку, а у школи „Десанка Максимовић“ је од 1982. Био је директор музичке школе „ Стеван Христић“ у Бачкој Паланци од 2001-2002.године. Од 2002. је поново у школи „Десанка Максимовић“.

Лепосава Глигић - учитељ

 

Учитељску школу је завршила у Сомбору 1974. године. Радила је у: Босанском Броду као наставник српскохрватског језика и историје, У Силбашу предавала музичко, У Новој Гајдобри радила као учитељ, такође и у Силбашу, У Бачкој Паланци у ОШ „Вук Караџић“, У ОШ „Десанка Максимовић“ долази 2000. године. Са ученицима је постизала значајне резултате на општинским и окружним такмичењима из математике као и на такмичењу рецитатора више пута. 1996. у школи “ Вук Караџић“ награђена је златником за резултате у ваннаставним активностима.Ове школске године ради у продуженом боравку.

Јованка Нинковић - спремачица

Завршила средњу текстилну школу. У ОШ“ Десанка Максимовић“ ради од 1997. године.

 

Фотографије

 

Мариола Давидовић - професор српског језика и књижевности

 

Завршила Филозофски факултет у Новом Саду 1998. године,одсек српски језик и књижевност. Запослена је као наставник српског језика у ОШ,, Десанка Максимовић'' од септембра 1998. године.У школи води драмску секцију која учествује у културним школским манифестацијама- приредбама за Савиндан, Дан школе... Води и библиотекарску секцију која окупља ђаке старијих разреда укључене у активности издавања и завођења књига.

Радмила Кузманчев

 

На Филозофском факултету у Новом Саду, Катедри за српску књижевност и језик, дипломирала 2000. године и стекла звање професора српске књижевности и језика. Завршила Гимназију „20.октобар“ у Бачкој Паланци.

Од 2000. године радила у ОШ „Вук Караџић“ у Бачу као наставник српског језика. Од јануара 2010. године запослена у ОШ „Десанка Максимовић“ на пословима библиотекара.

На такмичењима са ученицима остваривала значајне резултате.

Светлана Савић - професор енглеског језика

 

Завршила 2005. године Филозофски факултет у Новом Саду, одсек енглески језик и књижевност. Запослена у ОШ „Десанка Максимовић“ од 2006. као професор енглеског језика. Пре тога радила у ССШ „Радивој Увалић“ у Бачкој Паланци и у ОШ „Здравко Челар“ у Челареву. У току свог рада са ученицима освајала дипломе на такмичењима.

Мајда Змијанац – професор енглеског и француског језика

Завршила је Филозофски факултет у Новом Саду и стекла звање професор француског језика и књижевности. Радила је у ОШ „ Бранко Ћопић“ у Младенову. У школи „Десанка Максимовић“ ради од 2007.

 

 Здравко Шкаво- професор физичког васпитања


На Факултету физичке културе у Новом Саду 2000. године дипломирао и стекао звање професор физичког васпитања-дипломирани тренер фудбала. Од школске 2002/2003.године запослен у Основној школи „ Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци на месту наставника физичког васпитања. У школи води секције: мали фудбал, рукомет и кошaрка. Најбоље резултате на општинским и окружним такмичењима са ученицима је постизао у малом фудбалу , а као најзначајнији резултат на Купу толеранције, такмичењу покрајинског нивоа.

Татјана Почуч - учитељ

 

Завршила је Педагошку академију 1985. и стекла звање наставника разредне наставе, 1999. је завршила Учитељски факултет у Сомбору и постала професор разредне наставе. Радила је у: ОШ „ Јован Грчић Миленко“ у Раковцу , ОШ „ Вук Караџић“ Бачка Паланка, ОШ „ Веселин Маслеша“ Бачка Паланка, ОШ „ Десанка Максимовић“ Бачка Паланка. Ове школске године ради у продуженом боравку.

 

Multimedia WorkshopMoj web sajt