Наставници

Бранка Милиновић - професор српског језика и књижевности

Бранка МилиновићДипломирала на Педагошком факултету 1991. године. Исте године у септембру засновала радни однос, а од 1995. запослена у ОШ „Десанка Максимовић“. Са талентованим ученицима освајала дипломе на општинским и покрајинским такмичењима, а најуспешнији међу њима три пута се пласирали на републичко такмичење. Годинама је водила Рецитаторску секцију чији је највећи успех 1. место на Републичкој смотри рецитатора 1998. Од 2008-2009. води Лингвистичку секцију.

Далиборка Кузманчев - професор српског језика и књижевности

 

Дипломирала на Филозофском факултету у Новом Саду 1998. године одсек књижевност и српски језик. 1996/97. године радила као апсолвент у ОШ „ Милета Протић“ у Товаришеву. 1997. почиње да ради у школи „Десанка Максимовић“. Води новинарску секцију од 1998. године, која као резултат сваког 16. маја поводом Дана школе, штампа школски часопис „Извор“. Са ученицима освајала дипломе на општинским и окружним такмичењима као и на разним литерарним конкурсима.

Данијела Милаковић - професор енглеског језика и књижевности

 

2005. дипломирала на Филозофском факултету у Новом Саду, Одсек за англистику, енглески језик и књижевност. Од 2005. рад у основној школи “Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци на месту наставника енглеског јазика. Ученици осмог разреда, за које се организује такмичење, су освајали запажена места на општинском такмичењу и пласирали се на окружно такмичење.

Исидора Срдић - професор немачког језика и књижевности

 

Дипломирала 2008. године на Филолошком факултету у Београду и стекла звање дипломирани професор немачког језика. Радила у Техничкој школи „9.мај“ и у приватној школи страних језика. Од 13.10. 2008. запослена у ОШ „Десанка Максимовић“.

 Марија Шулц - наставник словачког језика

 Завршила је Педагошку академију у Сомбору. Предаје словачки језик са елементима националне културе. Са ученицима постиже запажене резултате у оквиру рецитаторске секције на општинском, регионалном и покрајинском нивоу.

Mилена Бакош - професор математике

 

Дипломирала на Природно-математичком факултету универзитета у Новом Саду 2007. године, смер дипломирани математичар-примењена математика. Радила годину дана у ОШ „Здравко Челар“, а од 2006. године запослена у ОШ „Десанка Максимовић“.

Љиљана Баљ- професор математике

 Завршила Природно-математички факултет у Новом Саду 2006. године. У Основној школи "Десанка Максимовић" запослена од 15.01.2007. Са ученицима осваја запажене резултате на општинским и окружним такмичењима.

Даниела Мијатовић - професор физике

 

Завршила je Природно-математички факултет, одсек физика, просветни смер у Бањалуци. Као професор физике радила je у Пољопривредној школи у Бачу и у основној школи„Веселин Маслеша“ у Бачкој Паланци. Oд 2000-тe године ради у основној школи „Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци. Сваке године ученици основне школе „Десанка Максимовић“ постижу одличне резултате на општинском такмичењу из физике.

Гордана Рађеновић - професор ликовне културе и академски сликар

 

Ликовну академију завршила 2004.год.у Новом Саду,на одсеку-сликарство и стекла звање академског сликара и професора ликовне културе. 2005. год. почиње са педагошким радом у О Ш „Браћа Новаков“ у Силбашу,затим у О Ш „Десанка Максимовић“. Заједно са ученицима учествује на дечјим ликовним колонијама.Води ликовну секцију чији полазници остварују лепе резултате на ликовним конкурсима.

Радован Сердар - професор техничког и информатичког образовања

 

Педагошко-технички факултет завршио у Зрењанину и стекао звање професор политехничког васпитања и образовања. Уз рад се доквалификовао и стекао право да предаје предмет Основе информатике и рачунарства. У ОШ „Десанка Максимовић“ ради од 1998. године Са ученицима на школским такмичењима постизао значајне успехе на општинским, окружним,републичким и савезним такмичењима,а једне године и учешће на европском такмичењу.

Биљана Шутић - професор информатике

 

Завршила Вишу школу за примењену информатику у Београду 1984. године и стекла назив инжењер информатике. Даље студије наставила је на Техничком факултету «Михајло Пупин» у Зрењанину, смер професор информатике, где је 2002. и дипломирала. Од 2000. године ради у Основној школи «Алекса Шантић» у Гајдобри као наставник информатике и рачунарства, а од 1. септембра 2007. године на истим пословима је запослена и у Основној школи «Десанка Максимовић» у Бачкој Паланци. На такмичењима најбоље резултате постигла је са ученицима ОШ «Десанка Максимовић» и то на општинском, окружном и републичком нивоу.

Ненад Петровић - професор физичког васпитања

 

На Факултету физичке културе у Новом Саду 2000. године дипломирао и стекао звање професор физичког васпитања-дипломирани тренер фудбала. Од школске 2002/2003.године запослен у Основној школи „ Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци на месту наставника физичког васпитања. У школи води секције: мали фудбал, рукомет и кошaрка. Најбоље резултате на општинским и окружним такмичењима са ученицима је постизао у малом фудбалу , а као најзначајнији резултат на Купу толеранције, такмичењу покрајинског нивоа. Са својом екипом остварио је значајан резултат на такмичењу из прве помоћи.

Драгана Матијевић - вероучитељица

 

Завршила основне академске студије на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Као вероучитељ радила је у основним школама у Обровцу, Товаришеву и Силбашу.У ОШ '' Десанка Максимовић'' запослена на месту вероучитеља Српске Православне Цркве од марта 2007.године.

Аница Петровић - вероучитељ

 

Завршила је гимназију и обавља послове наставника верске наставе католичке вероисповести. Ради у: ОШ „Десанка Максимовић“ Бачка Паланка, ОШ „Соња Маринковић“ Нови Сад, ОШ „Жарко Зрењанин“ Нови Сад, Средња школа „Павле Савић“ Нови Сад, Техничка школа „9. Мај“ Бачка Паланка. У школи „Десанка Максимовић“ ради од 2007. године.

Саша Милаковић - професор физичког васпитања

Радмила Карановић - професор хемије

Станислава Чивчић - професор српског језика и књижевности

Стојанка Мандић-Дошлић- професор историје

Дипломирани историчар-мастер. Звање професора историје стекла је 2002. године. По завршетку постдипломских студија стекла звање мастер историје. 2006-2007. године била је запослена у ОШ "Вук Караџић".

Од 21.11.2017. запослена је у ОШ "Десанка Максимовић". 

Сарадник је Матице српске у писању биографија за Српски биографски речник. 

 

Душан Адамов- професор историје

Дипломирао на Филозофском факултету у Новом Саду 2010. одсек за историју. Стручну праксу и стажирање обављао у ОШ"Вук Караџић" у Бачкој Паланци током 2011. године. Каопрофесор историје радио је и у Бачу у ОШ"Вук Караџић", у Плавној ОШ "Иво Лола Рибар", у Бачкој Паланци ОШ "Свети Сава", у Буковцу ОШ "22. август" и у СШЦ "Радивој Увалић" у Б. Паланци. Од марта 2016. године ради у "Пољопривредној школи" у Бачу, а од марта 2017. у ОШ "Десанка Максимовић" у Б. Паланци.

Члан је Друштва наставника историје из Бачке Паланке, преко кога активно ради на бројним пројектима везаним за очување културно историјског наслеђа.

Гордана Радановић- професор географије

Дипломирала на Природно-математичком факултету у Новом Саду 2000.године, смер професор географије. Засновала стални радни однос у Техничкој школи "9.мај" 2007.године, од 2012. године запослена у ОШ "Десанка Максимовић".

 

Маја Којић- професор биологије

Дипломирала 2010. године на Природно-математичком факултету у Новом Саду, смер: професор биологије. 

Школске 2013/2014. године  радила као приправник у ОШ "Свети Сава", у Бачкој Паланци. Од 2015. године запослена у ОШ "Десанка Максимовић". 

На општинским и окружним такмичењима из биологије као и такмичењима у организацији Црвеног крста, моји ученици остварили су запажене резултате. 

 

Милица Жујовић-Мишковић- професор енглеског језика и књижевности

Александра Савић- професор грађанског васпитања

На Природно-математичком факултету у Новом Саду завршила основне и мастер академске студије и стекла звање мастер професора биологије и хемије. Након вишегодишњег рада са прекидима, од школске 2016/2017. запослена као наставник  биологије у ОШ "Десанка Максимовић". Од 2018. ради и као наставник хемије и домаћинства у ОШ "Вук Караџић". 

Милица Бубуљ- професор музичке културе

Зорана Топић- професор енглеског језика и књижевности

Ања Станојевић- професор географије

Дипломирала на Природно-математичком факултету у Новом Саду 2016. године, а звање мастер професора географије стекла 2017. године. 

Са педагошким радом почиње у ОШ "Вук Караџић" у Бачкој Паланци 2016. године, а у ОШ "Десанка Максимовић" запослена од 18.01.2018. 

Ђурђина Ристић- професор музичке културе

Давид Танкосић- професор ликовне културе

Борка Очигрија-професор математике

Multimedia WorkshopMoj web sajt